Voorgestelde aanpassingen in de richtlijnen ERC

| Nieuws

Deze voorgestelde aanpassingen zijn te vinden op de ERC website via onderstaande link.

https://cprguidelines.eu/guidelines-public-comment

Randomized trial of the i-gel supraglottic airway device versus tracheal intubation during out of hospital cardiac arrest (AIRWAYS-2): Patient outcomes at three and six months

| Nieuws

Aim of the study
For out-of-hospital-cardiac-arrest (OHCA) due to ventricular fibrillation (VF) guidelines recommend early defibrillation followed by chest compressions for two minutes before analyzing shock success. If rhythm analysis reveals VF again, it is obscure whether VF persisted or reoccurred within the two-minutes-cycle of chest compressions after successful defibrillation. We investigated the time of VF-recurrence in OHCA.

Corona jaagt redders op kosten: Extra oefenpoppen voor reanimatiecursus verplicht

| Nieuws

Om de cursussen in het reanimeren met automatische externe defibrillatoren (aed’s) te kunnen blijven geven, zijn meer vrij kostbare oefenpoppen nodig.
Dat zegt secretaris Thom Heemstra van de Stichting Groningen Hartveilig.

Gedeeltelijke lockdown: BHV-, EHBO-, reanimatie-, veiligheidscursussen en examens kunnen doorgaan

Wel wordt opleiders dringend gevraagd om te overwegen of scholing noodzakelijk is of kan worden uitgesteld tot een moment waarop het virus beter onder controle is.
De persconferentie van gisteravond benadrukte dat het volhouden van de maatregelen cruciaal is. Thuisblijven en testen bij klachten, drukte vermijden en afstand houden.

Wij krijgen vragen over het gevolg hiervan voor de doorgang van BHV-, EHBO-, basale reanimatie- (BLS en PBLS), veiligheidscursussen en examens. Dit naar aanleiding van de nieuwe regel: Binnen en buiten bestaat een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens.

Dit betreft de privésituatie. Werkgevers blijven verplicht, ook nu, om de veiligheid op de werkvloer op orde te hebben. Wat de cursussen en examens betreft kunnen deze dus doorgaan binnen de richtlijnen en opgestelde protocollen.

Richtlijnen en protocollen reanimatie en reanimatie onderwijs tijdens de Corona pandemie
 

Traumahelikopter ingezet voor reanimatie bij het Oostrandpark in Lelystad

Een traumahelikopter moest worden ingezet in Lelystad bij het Oostrandpark om te assisteren bij een reanimatie. Hoe het met de patiënt is afgelopen is onbekend.

Richtlijnen reanimatie buiten het ziekenhuis per 22 juni terug naar normaal

Ook tijdens de huidige coronacrisis wil de NRR dat mensen zo goed mogelijk gereanimeerd worden. Nu de verspreiding van het coronavirus is afgenomen, is het verantwoord de reanimatiezorg weer zoveel mogelijk terug te brengen naar de eerder bestaande praktijk.

Met dank aan onze sponsoren

Contactpersonen

Leden Login