Het bestuur

Het bestuur van de NVCR bestaat uit een groep mensen die allemaal werkzaam zijn als reanimatiecoördinator.  Ze vinden het allen belangrijk én leuk om zich bezig te houden met het optimaliseren van het reanimatiebeleid binnen de ziekenhuizen.

Even voorstellen

Esther Landman

Reanimatiecoördinator AMC/ Onderzoeksverpleegkundige bij ARREST

Esther Landman- van der Boom

Esther Landman-van der Boom ( 1962) werkt sinds juni 2009 voor 50% als reanimatie coördinator in het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. Daarnaast werkt ze sinds 2005 als onderzoeksverpleegkundige bij ARREST, bij diverse onderzoeken die reanimatie gerelateerd zijn. Zo werkte ze vanaf 2008 in de Safety studie: onderzoek naar schade na manuele of mechanische thoraxcompressie.

In 1982 is Esther, na haar opleiding tot ziekenverzorgende, begonnen met de A-inservice opleiding in het Wilhelmina Gasthuis Amsterdam. Tijdens deze opleiding kwam ze erachter dat acute opname haar voorkeur had. Na een aantal jaren op acute chirurgie gewerkt te hebben is ze in 1989 gestart met de CCU opleiding waar ze veelvuldig in contact kwam met reanimaties.

Inmiddels is Esther:
-Instructeur BLS-AED en Docent instructeur BLS-AED volgens de Nederlandse Reanimatie Raad ( NRR)

-ALS Instructeur en ALS-organisator volgens de NRR en de European Resuscitation Council (ERC). En in training voor Instructeur-General Instructor Corse ( GIC) ALS.

Esther spreekt:
“Geen reanimatie zonder een goede BLS, binnen maar ook buiten het ziekenhuis. Veel mensen zouden het moeten kunnen. Op dit moment ben ik oproepbaar voor reanimatie in mijn woonplaats via een sms-systeem. Ik ben een voorstander om reanimatielessen laagdrempelig aan jongeren ( op scholen) te geven, jong geleerd is oud gedaan,. Maar de hulpverlener moet niet slachtoffer worden van de situatie dus een goede evaluatie hoort bij een reanimatie.”

In mijn lessen geef ik hoge prioriteit, naast het aanleren van de vaardigheden( BLS en ALS), in goed team werk en communicatie.

Voor de NVCR wil ik mij inzetten voor goede communicatie, met name van elkaar leren, onderling de reanimatie coördinatoren.


Ramón Soer

Reanimatiecoördinator Deventer Ziekenhuis /leidinggevende CCU/SEH

Ramón Soer

Ramón (1969) is sinds 1989 werkzaam in het Deventer Ziekenhuis. Na het afronden van de A- opleiding en de BBIC opleiding is hij uiteindelijk op de IC gaan werken. Daar ontstond de interesse voor Cardiologie en zo kwam hij op de CCU terecht. Op de CCU/EHH is hij sinds 2002 leidinggevende.

Ramón spreekt:
“In Deventer was er destijds – zoals in veel ziekenhuizen – weinig structuur rond het bed bij een reanimatie .Wij zijn een opleidingsziekenhuis, dus aan mensen geen gebrek. Hierdoor hadden we vaak vele kapiteins op een redelijk stuurloos schip. Deze stuurmansfunctie stopte vaak op keuzemomenten: gaan we door of stoppen we? Het was dus tijd voor een reanimatiewerkgroep! “

Omdat Ramón de cursus tot ALS-instructeur had gevolgd en leiding gaf over de CCU, kwam hij in de werkgroep terecht. De werkgroep kreeg meer structuur en inmiddels heeft Ramón in Deventer de titel van reanimatiecoördinator gekregen. Ramón plant zijn dagen zelf en kan zo een mooie verdeling maken tussen operationeel manager CCU/EHH en reanimatiecoördinator/communicatietrainer.


Toos de Laleijne

Reanimatiecoördinator Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Toos de Laleijne

Toos heeft in 1989 haar HBO-V afgerond, heeft 1 jaar in de revalidatiezorg gewerkt en is daarna naar het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk gegaan. Toos heeft hier lange tijd op de CCU/ IC gewerkt en werkt nu alweer sinds 2009 op de SEH.
Ze is sinds 2015 reanimatiecoördinator, doet dit samen met een collega, voor een beperkt aantal uren per maand. Verder verzorgt ze veel reanimatietrainingen in het ziekenhuis en extern.
Op reanimatiegebied heeft ze de volgende competenties:
BLS, PBLS en ALS instructeur.

Toos spreekt: 
Binnen het ziekenhuis is reanimatieonderwijs, scenariotraining en CRM erg belangrijk om reanimaties steeds beter te laten verlopen.
Op reanimatiegebied is samenwerking tussen ziekenhuizen erg belangrijk.
Je hoeft dan niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden.
De NVCR heeft hier een belangrijke rol in.

 


Mark Schelvis

Reanimatiecoördinator Spaarne Gasthuis/ Coördinator opleidingen bedrijfsveiligheid

Mark Schelvis

Mark werkt voor het Linnaeusinstituut in het Spaarne Gasthuis als reanimatiecoördinator en coördinator bedrijfsveiligheidopleidingen. In 1998 is hij als een van de eerste BLS-AED instructeurs begonnen binnen het Arrest-onderzoek (AmsteRdam REsuscitation STudy).

Op reanimatiegebied heeft Mark de volgende competenties:
*BLS-AED-PBLS docent-instructeur
*ALS instructeur

Mark spreekt:

“Ik ben van mening dat een goed geolied reanimatieconcept en- team het verschil maakt tussen leven en dood. Hierdoor ben ik – net als de andere bestuursleden – erg gedreven in het reanimatieonderwijs. Ik hoop dat iedere reanimatiecoördinator, of elke fanatiekeling die het wil worden, vanuit de NVCR de juiste tools krijgt. Om zo binnen zijn ziekenhuis de functie zo goed mogelijk uit te voeren. Want de tijd dat we allemaal zelf het wiel gaan uitvinden, moeten we snel achter ons laten”.

Door zijn vroege kennismaking met de AED, heeft Mark het Spaarne Gasthuis Heart Safe kunnen maken. Dit betekent dat zij binnen een minuut loopafstand een AED voor handen hebben. Ook heeft hij op het eerste NVCR symposium gesproken over het AED-concept binnen ziekenhuizen. Dit concept reduceert de kosten van AED-gebruik en laat de kwaliteit stijgen.

Met dank aan onze sponsoren

Contactpersonen

Leden Login