De initiatiefnemer van de NVCR is Medtronic.

De initiatiefnemer van de NVCR is Medtronic. Het bedrijf leverde defibrillators en AED’s aan ziekenhuizen en kwam daar steeds dezelfde problematiek tegen:

  • Er was onduidelijkheid over de juiste contactpersonen binnen het ziekenhuis.
  • Ieder ziekenhuis voerde zijn eigen reanimatiebeleid en had zijn eigen apparatuur.

Reanimerend Nederland georganiseerd

Medtronic zag welke ziekenhuizen al aardig op de goede weg zaten en heeft gevraagd of ze zich wilden organiseren. De 6 koplopers zijn samengekomen en hebben gekeken hoe alle ziekenhuizen zich op het gebied van reanimatie konden uniformeren. En zo werd het idee van de NVCR geboren.

Kennismakingssymposium

Het kersverse bestuur van de NVCR besloot om ongeveer 100 ziekenhuizen uit te nodigen voor een kennismakingssymposium. Er kwamen 48 ziekenhuizen opdagen, dus een vliegende start was gemaakt.

Waar staat de NVCR nu?

Na de goede start in 2008 heeft de NVCR even de juiste koers moeten zoeken. Een aantal bestuursleden van het eerste uur hebben plaatsgemaakt voor nieuwe leden. Bovendien is de oude website vervangen door een nieuwe. Inmiddels is 70% van de ziekenhuizen lid van de NVCR, dus we zijn op de goede weg.

NVCR: VOOR leden, maar vooral DOOR leden

Het succes van de NVCR staat of valt met het delen van kennis tussen alle ziekenhuizen. Schroom dus niet om zoveel mogelijk relevante documenten aan te bieden op onze site.

Wij – en alle NVCR-leden- zijn hier ontzettend blij mee. Alvast hartelijk dank hiervoor!

Met dank aan onze sponsoren

Contactpersonen

Leden Login