1. Irma Endeman
  2. Uncategorized
  3. zaterdag 06 juni 2020
  4.  Abonneer via e-mail
Hoe gaan jullie de scenario trainingen weer op starten gezien de regel 1,5 meter afstand en scenario training.

Ik lees hier geen advies over van NRR (of ik zie door de bomen bos niet meer ;) )
Graag jullie tips en advies.

Groeten, Irma
Kinderreanimatie coördinator Alrijne Leiderdorp.
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
0
Stemmen
Ongedaan maken
Dag Irma,

Daar ben ik ook mee aan het worstelen. Ik las wel een standpunt van de NRR dat de gecertificeerde trainingen ten vroegste 1 september hervat worden, maar dat zij daar pas half augustus definitief een uitspraak over zullen doen. Het gaat hier om de ALS- en de instructeurstrainingen.
Dus in ZorgSaam heb ik alvast ook gecommuniceerd dat we ten vroegste 1 september de trainingen beginnen. Maar hoe die er concreet moeten uitzien? Is het de bedoeling dat we ook het gebruik van PBM integreren? Hoe gaan we om met controle ademhaling? Wel of niet doen? Afgelopen donderdag kwam het bericht dat leken op straat wel opnieuw ademhaling mogen controleren, en dat zij, als ze dat willen, ook mond-op-mond beademing mogen toepassen.
Ik voel me bezwaard om verpleegkundigen en artsen dat soort dingen te vertellen. De pandemie is nog niet voorbij. Hulpverleners blijven we hard nodig hebben. Moeten we het risico lopen dat professionals ziek uitvallen door enerzijds een training te volgen, anderzijds controle ademhaling uit te voeren?

Wat onze interne trainingen betreft: wat ik wel al weet is dat ik de groep cursisten zal halveren: van acht naar vier, waardoor de hygiënemaatregelen makkelijker te volgen zijn. Verder zal er een flinke voorraad alcohol en doekjes moeten zijn om de manikins tussendoor steeds opnieuw te desinfecteren. Handschoenen werden sowieso al gedragen, maar ik denk er over om tijdens de scenario's, wanneer men met de hoofden dicht tegen elkaar staat, ook neusmondmaskers te laten dragen.
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Uncategorized
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Francis
Uw antwoord
Deel locatie

Het delen van uw huidige locatie bij het plaatsen van een nieuwe vraag geeft kijkers de mogelijkheid de locatie waar u bent te zien.

Geografische breedte:
Geografische lengte:

Contact

Nieuwsbrief

Login Form